Gezichtsvorm

Je gezichtsvorm, dat is de omtrek van het gezicht, bepaalt welke halsbelijning en halsdiepte het mooist bij je aansluit. Is je gezichtsvorm overwegend rond of ovaal, dan sluiten hier ronde of glooiende halsbelijningen op aan, is je gezichtsvorm meer recht dan zijn rechtere halsuitsnijdingen mooier.

Voor heren is de gezichtsvorm belangrijk bij het kiezen van de juiste boorden. We kennen o.a. de standaard boord, wide spread, semi wide spread, button down… en de daarbij behorende stropdasknopen. Ook deze dienen aan te sluiten op de gezichtsvorm. Maar voor de casuals zoals truien en shirts is de gezichtsvorm eveneens iets om rekening mee te houden.

Ook de gezichtstrekken analyseren we. Zijn er veel rechte, veel ronde vormen in het gezicht terug te vinden of is het een combinatie van recht en ronde lijnen.  Nemen de gezichtstrekken veel ruimte in binnen de gezichtsvorm of juist niet. De structuur van de huid en het haar nemen we mee in de analyse.

Al jouw eigenschappen, ofwel eigen kenmerken, vertalen we naar dessins, stofsoorten en accessoires. Zodat deze altijd optimaal bij je passen.